Att göra en spellista

Att göra en spellista till träningsdansen i Aerobichallen eller på Klinta IP

De medlemmar som vill göra en spellista för träningsdansen och spela den i Aerobichallen eller på Klinta, kan ta kontakt med någon i musikgruppen. Om man väljer att göra en spellista på Spotify så ska man meddela vad sidan/listan heter eller skicka en länk till listan till musikgruppen. Spellistan ska vara uppbyggd enligt den ”spelram” som fastslagits av klubbens styrelse.

Musiken ska gå i fyra fjärdedelstakt (4/4), även kallat fyrtakt. För bugg i vanligtvis snabbt tempo, 120-160 Bpm (engelska beats per minute), antalet taktslag per minut. Spellistan ska bestå av taktad musik, varannan foxtrot och bugg och ha två timmars speltid. Musiken ska bestå av tydliga bugg- och foxlåtar. Listan kan börja med en foxtrot eller bugg men får gärna avslutas med en foxtrot. Gratis program för att takta musik finns att ladda ner. Prova dansa låten, gå stegen! Lyssna av hela låten!

Styrelsen har till sin hjälp, med att lyssna av listan, medlemmar i musikgruppen. De har många års erfarenhet av att göra spellistor och där alltid minst två av dessa personer hjälper till med att lyssna av listan före spelning. De som lyssnar av listan lägger inte någon personlig värdering på tycke och smak kring valet av musik, låtar, grupper, artister mm. Man bedömer först och främst om musiken går att dansa till och att det är tydliga bugg och fox låtar. Musikgruppen som lyssnar av spellistan före spelning kontrollerar bland annat takten på låtarna och att spellistan följer den gällande ”spelram”.