Fem orsaker

till att dansa!

DET ÄR BRA för skelettet och förebygger benskörhet. För att skelettet ska stimuleras till benbildning krävs det att det belastas då och då, till exempel genom dans. Hjärtat behöver också belastas för att må bra, vilket är trevligt att göra tillsammans till musik.

DANS ÄR KONTAKTSKAPANDE och efter några snabba bugg låtar kommer tryckaren, med bra klämläge för dem som önskar. Vid beröring frigörs hormonet oxytocin, vilket ger en känsla av lugn och välbehag. Oxytocinet är både ett hormon och en signalsubstans.

DEN SOM DANSAR dricker inte, lika mycket, blir inte heller lika bakfull och behöver inte dricka för att våga bjuda upp. Den sociala dansen, bugg och foxtrot, ger dansaren trevlig och rolig motion samt fin gemenskap bland gamla och nya vänner.

MOTION OCH RÖRELSE är bra och nyttigt för hela kroppen, sätter fart på hjärnan och kreativiteten. Dans på fredag – befordran på måndag, vem vet? Dansa kan man och gör man flera timmar i sträck under en danskväll. Men vem orkar och känner för att springa eller jogga fyra timmar i skogen en fredags- eller lördagskväll?

OM ALLA ANDRA utom du dansar och har roligt, gissa vem som då blir stämplad som festens tråkigaste och vem som har klart tråkigast? Man blir glad av att dansa, samtidigt som man som dansande kille blir populär bland damerna. Dansa kan man göra hela året, man behöver aldrig invänta rätt säsong. Att dansa kräver ingen dyrbar utrustning, endast sköna och bekväma skor är vad som krävs.