Extra årsmöte 6 juni 2024

Medlems motion och styrelsens förslag

”/”

Nr.1 Motion till DDT:s årsmöte 24 03 21, Thomas Lidström

Bokning av danslokal ska göras av minst två personer i samarbete, där en av dessa ingår i styrelsen. Detta för att misstag med bokningen inte ska upprepas. Två eller tre personer gör att risken för glömska eller felbokning minskar.

Jag föreslår att årsmötet beslutar i enlighet med förslaget att det alltid är minst två personer som tillsammans ansvarar för bokningen av danslokal.

Styrelsens yttrande, styrelsen rekommenderar att motionen bifalles.

Nr.2 Motion till DDT:s årsmöte 24 03 21, Thomas Lidström

För att hålla hemsidan levande och aktuell ska den skötas av en Webb grupp bestående av minst 3 medlemmar, där minst 1 medlem ingår i styrelsen. Enligt klubbens stadgar måste hemsidan finnas och den ska naturligtvis vara uppdaterad, aktuell och innehållsrik, för att locka medlemmar till att besöka den.

Jag föreslår att årsmötet beslutar i enlighet med förslaget att det är minst 3 medlemmar som tillsammans ansvarar klubbens hemsida, där minst en person ingår i styrelsen.

Styrelsens yttrande, styrelsen håller med om intentionen i motionen att hemsidan ska vara uppdaterad. Krävs att det finns medlemmar i föreningen som vill/kan/har tid att engagera sig i detta. Styrelsen önskar inte den detaljstyrningen som motionen beskriver. Styrelsen bifaller därmed inte motionen.

Nr.3 Motion till DDT:s årsmöte 24 03 21, Thomas Lidström

För att trygga och stärka klubbens framtid behövs fler medlemmar som kan och vill göra spellistor till träningsdansen. Klubbens verksamhet och träningsdansen är helt beroende av att det finns medlemmar som gör spellistor. Ju fler som har kunskapen och är villiga att hjälpa till, desto tryggare är klubbens verksamhet och dess träningsdans.

Jag föreslår att årsmötet beslutar att det under våren och försommaren drar igång en kampanj för att få fler listmakare. Klubben ska hålla en introduktion i att göra en spellista. Där man går igenom vad som gäller enligt gällande spelram, vad man bör tänka och vad man behöver. Tillsammans ska deltagarna träna på att takta musik och göra en kort spellista. Den som vill och känner för att göra en spellista till träningsdansen får sedan prov på detta.

Styrelsens yttrande, styrelsen bifaller motionen.

Nr.4 Motion till DDT:s årsmöte 24 03 21, Thomas Lidström

Ansvaret för Dans.se genom vilken all anmälan och betalning till klubben måste göras ska skötas av minst två personer i samarbete, där minst en av dessa ingår i styrelsen. Det gäller för anmälan och betalning av medlemsavgift, träningsdansavgift och kursavgift. Detta för att säkerställa att det alltid finns någon som kan upprätthålla den mycket viktiga kontakten med Dans.se

Jag föreslår att årsmötet beslutar i enlighet med förslaget att det alltid är minst två personer som tillsammans ansvarar för Dans.se, där minst en person ingår i styrelsen.

Styrelsens yttrande, styrelsen bifaller motionen, under förutsättning att det finns medlemmar i föreningen, som vill/kan/har tid att engagera sig i detta.

 

 

 

5.  Motion till Dansklubben Dream Team´s årsmöte 2024, M-L Tidstål

 

Datum:      2024-02-18,

Rubrik:       Träningsdans

Bakgrund: Finns inga datum för träningsdanserna på Klinta IP         sommaren år 2024

Förslag: Rätta träningsdanslistan i Dans.se. Bör vara åtgärdat senast 30 april 2024

Styrelsens yttrande, styrelsen bedömer denna motion som en brist i kommunikation från föreningen och inte en motion. Styrelsen avslår detta som en motion men tar till sig av kritiken.

 

6.  Motion till Dansklubben Dream Team´s årsmöte 2024, M-L Tidstål

Datum:      2024-02-18

Rubrik:       Utrymmesvägar i danslokalerna

Bakgrund: Vid träningskvällarna har utrymningsvägar varit blockerade av väskor m.m.

Förslag: Ansvariga ledare skall informera vid kursernas start/träningkvällar om var nödutgångar finns och att dessa inte får blockeras. Om ändå utrymningsvägar blockeras skall ansvarig tränare/ledare omgående se till att åtgärda borttagande av hindren.

Styrelsens yttrande, styrelsen bedömer denna motion som en brist i kommunikation från föreningen och inte en motion. Styrelsen avslår detta som en motion men tar till sig av kritiken.

 

7.  Motion till Dansklubben Dream Team´s årsmöte 2024, M-L Tidstål

Datum:      2024-02-18

Rubrik:       Kontakt med Dansklubben Dream Team.

Bakgrund: Vid kontaktförsök med klubben har vid flera tillfällen ingen                       återkoppling skett.

Förslag: Vid kontakt med Klubben bör återkoppling ske snarast möjligt.

Styrelsens yttrande, styrelsen bedömer denna motion som en brist i kommunikation från föreningen och inte en motion. Styrelsen avslår detta som en motion men tar till sig av kritiken.

8. Motion till Dansklubben Dream Team´s årsmöte 2024, M-L Tidstål

Datum:      2024-02-18

Rubrik:      Styrelsens sammansättning

Bakgrund: Uppgift om vice ordförande skall stå på klubbens hemsida under rubriken Klubben avsnitt Styrelsen.

Förslag:    Styrelsen uppdaterar punkten om vice ordföranden samt går        igenom alla rubriker med underrubriker

Styrelsens yttrande, förutsättning för att klubben ska ha en vice ordförande, är att det finns medlemmar i föreningen, som vill/kan/har tid att engagera sig i detta. En ideell förening behöver inte ha en vice ordförande. Under 2023 har vice ordförande växlat kvartalsvis, mellan ordinarie ledamöter som inte varit kassör, ordförande eller sekreterare. Styrelsen tar tills sig kritiken gällande hemsidekommunikation. Styrelsen bifaller därmed inte motionen.

9. Motion till Dansklubben Dream Team´s årsmöte 2024, Tidstål

Datum:      2024-02-18

Rubrik:      Dansklubben Dream Teams hemsida/Facebook

Bakgrund: På flera ställen i Facebook och på klubbens Hemsida finns felaktiga och olika uppgifter.

Förslag:     Styrelsen bör gå igenom och uppdatera allt på dessa medier och rätta till eller ta bort uppgifter som är inaktuella eller felaktiga. Bör vara åtgärdat senast 30 april 2024. Årsmöteshandlingar skall finnas på hemsidan.

Styrelsens yttrande, styrelsen håller med om intentionen i motionen att hemsidan ska vara uppdaterad. Krävs att det finns medlemmar i föreningen som vill/kan/har tid att engagera sig i detta. Styrelsen önskar inte den detaljstyrningen som motionen beskriver. Styrelsen bifaller därmed inte motionen.

2024-02-13

Nr. 10 Motion för stadgeändring till årsmötet 21 mars 2024, Peter J, Margareta S.

Peter Jonsson och Margareta Strömberg föreslår en förändring gällande styrelsens sammansättning i Dansföreningen Dream Teams stadgar: 6 kap. Styrelsen 1§, Sammansättning.

Nuvarande lydelse: (1:a stycket)

”Styrelsen ska bestå av ordförande samt minst 2 övriga ledamöter jämte 2 suppleanter.”

…. (3:e stycket)

”Vid förhinder för ledamot ersätts ledamoten av suppleant. Om ledamot avgår i förtid ersätter

suppleanten ledamoten för tiden t.o.m. nästföljande årsmöte.”

Förslag på ny lydelse, Styrelsen ska bestå av ordförande samt minst fyra övriga ledamöter. Ledamöter kan väljas på två, respektive ett år. Minst hälften av ledamöterna bör vara valda på två år. Styrelseledamöter som är valda på två år bör ha styrelseperioder som går omlott för att undvika att allt för många ledamöter i styrelsen ska bytas ut samtidigt.

I och med förslaget utgår 3:e stycket helt.

Förslaget påverkar även 3 kap Årsmötet 5§, punkt 12 c) som hanterar val av suppleanter till styrelsen:

Nuvarande lydelse:

12. Val av

c) ”minst två suppleanter i styrelsen för en tid av ett år”

Förslag till ny lydelse:

c) ”övriga ledamöter i styrelsen för en tid av ett år”

Bakgrund till förslaget:

Vid en styrelseutbildning genom SISU Idrottsutbildarna lärde vi oss att man alltmer går ifrån bruket av suppleanter i föreningar. Orsaken till detta är att öka inkludering och engagemang hos samtliga medlemmar i styrelsen. Man har genom åren sett att vissa suppleanter ibland engagerar sig mycket och tar mycket ansvar i styrelsearbetet men i slutänden inte har rösträtt när det kommer till beslutsfattandet. Samtidigt kan det faktum att man inte har rösträtt bidra till en lägre grad av engagemang.

Med detta förslag till stadgeändring vill vi främja inkludering i styrelsearbetet och att samtliga styrelsemedlemmar känner sig engagerade i sitt uppdrag och även har möjlighet att påverka styrelsens beslut genom att vara fullvärdiga styrelsemedlemmar och kunna avlägga sin röst vid omröstningar inför beslutsfattande.

Om det vid en omröstning blir lika antal röster för eller emot i en fråga har ordförande utslagsröst. (Se 6 kap Styrelsen, 3§, andra stycket.)

Styrelsens yttrande, styrelsen bifaller motionen.

Nr 1. Styrelsens förslag för stadgeändring till årsmötet 21 mars 2024

Styrelsen föreslår en förändring gällande vilka danser som tillåts i Dansföreningen Dream Teams

stadgar: 1 kap. Allmänna bestämmelser 1§, Ändamål.

Nuvarande lydelse: (2:a stycket)

”Lära vuxna dansa bugg och foxtrot och ha roligt tillsammans …”

Förslag på ny lydelse: ”Lära vuxna att dansa och ha roligt tillsammans”

Bakgrund till förslaget: Vid styrelsemöten och genom medlemmar har förslag inkommit om att ha kurser och workshop inom andra danser än bara bugg och foxtrot. Exempel på danser som har nämnts är West Coast Swing (WCS), lindyhop, boogie woogie, samt gammeldans.

För att slippa framtida diskussioner angående vilka danser som kan vara tillåta inom klubben, föreslås helt enkelt bara ordet dans, för att möjliggöra så många olika danser som möjligt. Styrelsen menar att influenser från andra danser kan användas både inom bugg och foxtrot. Där med berikas klubbens medlemmar genom att kunna dansa en mer varierad dans.

Nr. 2 Styrelsens förslag för stadgeändring till årsmötet 21 mars 2024

Styrelsen föreslår en förändring gällande icke-medlemmar i Dansföreningen Dream Teams stadgar: 2 kap. Föreningens medlemmar 3§, Medlems- och kursavgifter.

Nuvarande lydelse: (2:a stycket)

”Kursavgiften ska vara betald innan kursstart”

Förslag på ny lydelse:

”Kursavgiften ska vara betald innan kursstart. För person som inte är medlem finns möjlighet att delta i workshops, i mån av plats (medlemmar har företräde). I sådant fall ska en icke-medlem betala en tilläggsavgift. Tilläggsavgiftens storlek ska motsvara halva medlemsavgiften”

Bakgrund till förslaget:

P.g.a. minskat antal kursdeltagare, föreslår styrelsen att även icke-medlemmar ska kunna delta i klubbens workshops. Att hålla en workshop i klubbens regi, kostar lika mycket oavsett antal kursdeltagare.

Med ovanstående förändring hoppas styrelsen på att klubben ska kunna locka till sig fler kursdeltagare och därmed kunna förbättra både klubbens ekonomi och göra klubben mer känd för en bredare publik.

I dagsläget kämpar klubben med minskande antal medlemmar och framför allt minskat antal kursdeltagare (gäller både bugg och fox).

Genom att kombinera förslag 2 (andra danser än bara bugg och fox), samt förslag nr .3 (tillåta icke-medlemmar), hoppas styrelsen på att klubbens ska kunna vända på detta.